Receptajánó a Timár Mix-től

Receptajánó a Timár Mix-től

Gyakran tanácstalanok a horgászok, hogy mit mivel keverhetnek, mivel lesz a legnagyobb fogás.
Hát kifejezetten csodakeverék nincs, viszont hosszú évek tapasztalatai alapján összeállítottunk pár receptet, ami biztosan felkelti a halak érdeklődését!

 

Felmelegedő vizekre:

1 kg Extreme Groundbait Fehér csokoládé

0,5 kg Extreme Pellet + Juice Panettone200ml Extreme Magic Liquid Fehér csokoládé+ ~350 ml vízAjánlott csali: Extreme Soft pellet vagy Extreme Corn up mini

Mindjárt jégveszte után már a kora tavaszi időszakban is jó választás ez a keverék. Az édes ízekre fogékonyabbak a halak a lelassult táplálkozási fázist követő időszakban. A pelletet külön pácoljuk a juice-szal. A liquidet előbb oldjuk föl a vízben, majd az elegyet keverjük a száraz összetevőkhöz, ezután adjuk hozzá a pelletet.

 

Kánikulák idejére:

2 kg Extreme Groundbait Tenger gyümölcsei

800 gr Extreme Pellet + Juice Tenger gyümölcsei
+ ~900 ml víz
Ajánlott csali: Extreme Corn up vagy Extreme Double smoke pellet

Van mikor nincs sok kedvük enni a halaknak. Ez a recept intenzív halas, halibutos illatával és ízével mégis táplálkozásra ingerelheti ingerelheti őket a hőségben.A feláztatott pelletszemeket keverjük a már nedvesített etetőanyaggal.

 

Nyári pontymágnes:

2 kg Extreme Groundbait Édeskukorica

400 gr Extreme Pasta + Ready mix
200ml Extreme Magic Liquid Édeskukorica
200ml Kukoricatej
+ ~350 ml víz
Ajánlott csali: Extreme Fluo Bonbon vagy Extreme Corn Up Soluble

Az markáns kukorica illat és íz gyakran semmivel sem helyettesíthető. Ez a keverék valóban pontymágnesként működik még az intenzíven horgászott vizekben is. Előbb a kukoricatejet és a liquidet keverjük a vízzel, majd a száraz etetőanyaggal. Ha kész akkor adjuk hozzá a Ready mix-et

 

Folyóvízi feederezéshez:

4 kg Extreme Groundbait Négysajtos

200 ml Extreme Magic liquid Négysajtos
200 gr Sajtliszt
+ ~ 1100ml víz
Ajánlott csali: Extreme Corn up mini vagy Extreme Corn up soluble

A folyóvízi peca nehezen képzelhető el a sajt íze nélkül. Az öregek addig reszelték a száraz trappista darabot, amíg ki nem próbálták ezt a keveréket. A feeder kosárból csak lassan mossa ki az illatanyagokat az áramló víz. A sajtlisztet a nedvesített etetőanyaggal keverjük és ha kell, még vizezzük.

 

Method mix édes bomba:

1 kg Method mix Mango-Sárgadinnye

0,5 kg Method mix Csoki-narancs
200 gr Method Pellet box Csoki-narancs
+ ~500 ml víz
Ajánlott csali: Method Balls vagy Double mellet

Érdemes a mangó és a sárgadinnye aromáját kis csoki ízzel megbolondítani. Ezek az aromák nem oltják ki egymást, sőt attraktívabbá teszik a keveréket. A pellet boksz tartalmát készre keverve adjuk a vizezett etetőanyaghoz. A halak így kedvükre szemezgethetnek az édes kajafelhőben.

 

Nyári rettenet:

0,5 kg Method mix Halibut

0,5 kg Method mix Máj

500 gr Method mix Pellet box Halibut

+ ~500 ml víz

Ajánlott csali: Method mix Mini pop-up 11mm vagy Method mix Bloody pellet

Már a laposhal szaga sem túl vonzó az emberi orrnak, a máj ízével bolondítva meg aztán igazán ütős. Ám a halak, különösen a nagy pontyok imádják! Nyugodtan tegyük félre az ellenérzéseket és egy igazi büdös-halas etetőanyaggal várjuk a kapást. A pellet box előkészítését követően keverjük készre - a "Nyári rettenet”-et.

 

Gyors horgászatokra:

500gr Method mix Ready mix Csoki-narancs

Method Dip Csoki narancs a megtöltött kosárra

Ajánlott csali: Method mix Method Pellet

Ha kevés idő jut egy horgászatra a kevés is elég. Ráadásul a Ready-mixet azonnal a feeder kosárba gyúrhatjuk. A csoki narancs ízesítés tavasszal és ősszel a legnépszerűbb. Ha az eltérő Method-mix ízesítésű pellet nem hoz halat, válasszuk a csaliban is a csoki - narancs ízesítést!

 

Pontyról pontyra:

1 kg Method mix Ananász- vajsav

0,5 kg Method mix Édeskukorica

250 ml Kukoricatej

+ ~300 ml víz

Ajánlott csali: Method mix Method Balls vagy Feeder Guru Smoked Ball

A manapság divatos és fogós vajsavas íz ananásszal kombinálva adta a legjobb teszteredményeket. Erre már csak rá kell építeni a csemege kukorica "tejét" és átütő finomra őrölt, picit ragadós method mixet kapunk. A kukoricatejet oldódásig keverjük a vízzel, és csak utána adjuk a szárazon összekevert porokhoz.

 

Dorozsmás dévérek:

2 kg Competition Bream

1 kg Competition Roach
2 kg Löszös agyag
500 ml Competition Roach aroma +~600 ml víz
+ élőanyag (csonti, pink, báb)

Kinek ne dobogna a szíve, ha öreg, bronzszínű dévér ficánkol a horgán a fején a jellegzetes nászkiütésekkel, a dorozsmákkal. Ez az etetőkeverék közelebb hoz bennünket ehhez az érzéshez! A Bream összetevő az édes ízért, a Roach a fűszeresért felel. A kettő együtt halmarasztaló hatású. A keverésnél a vízzel oldott aromát adjuk a szárazon összekevert etetőanyagokhoz. A földet ami majd jótékony ködtakaróval védi a halrajt külön nedvesítsük, ha szükséges és a készre kevert etetővel elegyítsük.

 

Óvatos bodorkák:

1 kg Competition Roach

1 kg Elite Spekulatius + fekete festék
+ ~ 800ml víz

Nosza, fogjunk meg az "Év halát" A Competition Roach fűszeres, kendermagos illata a kardamomot és koriandert tartalmazó spekulátius aromával bontakozik ki teljességében.A a vizet az aromával keverjük össze, majd a száraz hozzávalóval. A fekete festéket a már kész etetőanyaghoz fokozatosan keverve állíthatjuk készre a bodorkázó színét!

 

Panettonés pontyok:

2 kg Competition Carp

1 kg Elite Carp Fine
500 ml Competition Liquid Scopex + ~ 800ml víz

Versenyre termett keverék, ami a hétköznapokban akár úszós akár feederes horgászathoz ajánlott. A methodos-finomságúra őrölt etetők az olasz kuglóf illatával és a gyümölcsjoghurt ízeivel kiegészítve az amurokat és a pontyokat egyaránt csalogatják. A legjobb minőségű pontyozó keverék, nemcsak vonz, marasztal is.

 

Folyóvízi világbajnok:

4 kg Competition River

1 kg Competition Bream 500 gr Sajtliszt
2 kg Mosott kavics +~2000ml víz

Nem garantálhatjuk milyen halfaj akad legelőbb horogra, de a folyóvízi horgászat szépsége éppen talányosságában rejlik. Ez a keverék valamennyi folyóvízi halfaj számára tartalmaz kívánatos falatokat, de a sodrást is jól állja. A készre kevert etetőanyaghoz adjuk a kavicsot, és természetesen a csontit, pinkit, vagy a darabolt gilisztát. Így lesz tökéletes!

 

Szegedi versenykeverék:

2kg Elite Carp

1 kg Elite Carp Black
500 ml Competition Liquid Sweetcorn + 500ml darált csemegekukorica
+~ 200 ml víz

Több bajnoki címet köszönhetünk ennek a keveréknek. A híres szegedi Maty-éri versenypálya az idén is bajnokságok és Világbajnokságok színhelye lesz. A növekedőfélben lévő pontyok nem tudnak ellenállni a kukoricának, és a felturbózott aromabomba messziről is az etetésre csalja a halat. A sárga és fekete keveréke nyerő színkombináció lehet.