FeederGuru - Nem csak feederezéshez!

FeederGuru - Nem csak feederezéshez!

„Nem veszünk olyan etetőanyagot, mert az csak feederezni való!” – számtalanszor elhangzik ez a mondat, amikor a lelkes horgászok a hétvégi kikapcsolódás előtt feltöltik a készleteiket. Ha egy csomagoláson a „feeder” felirat olvasható, akkor az valóban csak ahhoz a technikához használható sikeresen? Egy esetben biztosan nem.

Természetesen van különbség a különböző módszerekhez kifejlesztett etetőanyagok kö­zött. Erre egy látványos példa a methodkeverékek szemcsemérete. A jó methodos etető szinte por állagú. Legalábbis a legtöbb ilyen. Ezzel szemben az elmúlt években számos olyan termék jelent meg a piacon, ami kifejezetten a töltögetőkosaras-horgászat követelményeihez idomul, mégis nagyobb szemcsemérettel és kifejezetten attraktív megjelenéssel tűnik ki a többi termék közül és kimagasló fogásokat érhetnek el velük a horgászok. A szemcseméret mellett fontos tulajdonság még a tapadóképesség.

4_PR_Timar_22_10_DSCN6855.jpg

A feederes horgászatoknál, legyen szó hosszú előkés vagy methodhorgászatról fontos, hogy a megtöltött etetőkosár a csalogatóanyaggal együtt egyben érjen le a fenékre, ott viszont a lehető leggyorsabban bontson. Erre nem minden etetőanyag képes, viszont a nedvesítésre odafigyelve szinte bármelyik etetőanyagból ideális feederes keveréket készíthetünk. Nemcsak a mi tapasztalataink, de mások eredményei alapján is egyértelműen kijelenthetjük, hogy egy-egy feederkeverék bármilyen módszerhez eredményesen használható, hiszen inkább a beltartalom, az íz és a bekeverés mikéntje befolyásolja a fogósságát. A Timár Mix palettáján is fellelhetők ezek a termékek, amelyeket bátran ajánlunk bárkinek, aki aktív időtöltés céljából érkezik a vízpartokra.

9_PR_Timar_22_10_Finom_szemcsézete_igazán_univerzálissá_teszi.jpg

A FeederGuru család tagjai már hosszú évek óta meghatározó termékei cégünknek, ez köszönhető a magas minőségű és jól megválogatott alapanyagoknak és azok megfelelő arányainak. Az elmúlt években hét megegyező alappal készülő, mégis nagyban eltérő keverékkel szolgálhattunk a FeederGuru családon belül. A gyümölcsös ízekben bízó horgászok számára a Red Devilt (piros színű, eper- és málnaízesítésű) és a Gold Fevert (sárga színű, narancs- és citromaromájú) ajánljuk, míg a fűszeresebb keverékek kedvelői a Black Magic (fekete színű, ánizs- és kolbászaroma), a White Ghost (fehér színű, fokhagyma- és mandulaíz) valamint a Green Betain (zöld színű, halas és kagylós ízvilágú) közül válogathatnak. Ha édesebb keveréket szeretnénk, akkor pedig ott van a Sweet Brown (barna színű, csoki- és karamellízű) és az Orange Lucky (élénk narancssárga színű, csoki- és narancsaromájú) vagy a nyolcadik, idei újdonságunk a Sweet Corn, ami natúr színű, erősen édes, kukoricás aromával ellátott csalogatóanyag.

8_PR_Timar_22_10_Feederes_etetőanyag_nem_csak_feederezéshez.jpg

Ez utóbbi alapja a versenyeken is előszeretettel használt TTX (kukoricapogácsa) és kukoricacsíra keverékének, azonban ezt picit továbbgondolva és felturbózva plusz aromával és egyéb hasznos alapanyagokkal egészítettük ki a biztos fogás érdekében. Ez szerencsére olyannyira jól sikerült, hogy nemcsak a feederes horgászathoz, hanem úszós vagy rakós botos pecához is alkalmas keverék született. Natúr színének köszönhetően egész éven át eredményesen alkalmazhatjuk, vagy akár különböző színű etetőanyag-festékekkel bátran tovább is variálhatjuk azt. TIPP Az alapanyagok vízfelvétele és a keverék megfelelő bontása miatt feederes technikához 1 kilogramm etetőanyaghoz 5 deciliter vizet, míg úszós módszerhez 6 deciliter vizet érdemes adagolnunk bekeveréskor. Az etetőanyagok mellett azonban több olyan terméket is találhatunk a FeederGuru termékcsaládban, amelyek nem csak feederezésre lehetnek alkalmasak. Szintén idei újdonságaink sorát bővítik a FeederGuru Sweet Liquid aromák.

11_PR_Timar_22_10_Nem_csak_a_nagytestű_pontyok_szeretik.jpg

Ezek kifejezetten sűrű, akár a csali dippelésére is alkalmas folyadékok, amelyek alapjául egy kicsit elfeledett, de versenyzői berkeken belül és a nagyhalhorgászok által előszeretettel használt alapanyag, a kukoricatej szolgál. Ez egy magas cukortartalmú, számos ásványi anyagot tartalmazó édes adalékanyag, amely felhőt képezve csalogatja az etetésünkre a halakat. A 60% rendkívül édes alapanyaghoz 40% kiváló minőségű, anyagában színezett prémium aroma kerül, ami így extra att­raktív hatásával kiemelkedik a többi hasonló csalogatóanyag közül. Több teszthorgászat során is kipróbáltuk ezeket a FeederGuru újdonságokat, és még mi is meglepődtünk azon, hogy mennyire fogósak. Egyesületi vizeken, bányatavakon, intenzíven telepített magántavakon, sőt még kisebb csatornákon is bizonyították, hogy a feederes technika mellett úszós horgászatok alatt is megállják a helyüket akár önállóan keverve, akár egyéb etetőanyagokhoz adagolva is.

10_PR_Timar_22_10_Minden_körülményre_van_jó_választás.jpg

A Sweet Liquideket pedig nemcsak az etetőanyag bekeverésekor használtuk sikeresen, hanem a csalikat belemártva is extra csalogatóhatást, valamint csemegekukoricához vagy egyéb főtt magokhoz adva is plusz kapásokat érhetünk el a segítségükkel. Reméljük, rajtunk kívül még nagyon sokan fogják eredményesen alkalmazni ezeket a termékeket, amelyek nemcsak az elmúlt évek munkáját, de 30 év tapasztalatát is hordozzák magukban.