Klubcsapat Bajnok a Timár Mix!

Klubcsapat Bajnok a Timár Mix!

Megnyertük a Klubcsapat Bajnokágot!

🏆🥇Aranyos a Timár mix!🏆🥇
Megnyertük a Klubcsapat Bajnokágot!
 
 
Három piszoknehéz horgásznap látszik, amikor visszanézünk a dobogóról. A 32. Klubcsapat Bajnokság a Desedán az utolsó pillanatig feszülten izgalmas és mondhatjuk nyílt volt. Ha valaki ma reggel fogadni akart volna a győztes csapatra a következőket kellett mérlegelnie. ⚖️ A Timár mix 6 ponttal vezet a Walterland előtt, s ha ehhez a halsúly adta előnyt is hozzászámítjuk, akkor 7 ponttal „megyünk”. Ez öt 16 tagú szektorban, hol szinte a teljes magyar élgárda horgászik még nem életbiztosítás. 😬 Arany, vagy ezüst tehető föl reálisan a kérdés. A sorsolás után sem okosodtunk sokat. Csupán Csöregi Balázs és Horváth Laci cserélt egymással szektort. Laci ráadásul megkapta az A9-et ahol az első fordulóban Timár Szabolcs szektort nyert, és kapott egy tegnapi szektorgyőztes Walterest Varga Józsit. Balázs az alsó pályaszél mellé az E 15-re ülhetett- az ellenfél itt Szénási Béla, aki ezt a szektort megnyerte az első versenynapon
. 🤷🏼‍♂️ A többiek közül Timár Szabolcsnak Csillag, Kisjuhász Bencének Walter jutott, míg Timár Dani az egykori klubtárs Nagy Andrást kapta a szektorba. Ha ezekben a párharcokban jól teljesítünk akkor nagy baj nem lehet, sőt a követő bolyban a bronzesélyes Marosmix csapat 21 pontnyi hátrányban van tőlünk.
▶️A siker első titka a jókora alap. Ez itt a Desedán igaz. Annyi a hal, hogy aligha lehet túletetni őket. Csúzlival 3-4 tucatnyi gombócot is repítettek a lelkesebbek, és rakósra sem ment 15-nél kevesebb. Apróhalak tehát mindjárt a dudaszó után begyűjtve, Hadd jöjjenek a nagyobbak. A mostani verseny egyik és talán legfontosabb tényezője, hogy mivel és hogyan lehet válogatni a hatalmas dévérrajokból. Hogy lehet elkerülni a falánk sneciket gyorsan a fenékre érő szerelékkel, és milyen horoggal, csalival, vagy kombinációval lehet a darabosabbját fogdosni. 😯 A másik kulcsmozzanat az etetésen, vagy a szélén horgásznak-e, illetve a matchbotozásnál akár több távolságot táplálnak-e. A halszámlálás folyamatosan zajlik, de éppen a fentebb említett okok miatt a szákolós halak darabszáma önmagában nem meggyőző információ, szóval izgultunk rendesen. Aztán 14 óra 16 perckor kis fellélegzés: Horváth Laci 3, de Varga 4 Timár Szabolcs félkilóval de szektorgyőzelem Csillag előtt. Timár Dani masszív szektor 1 és Nagy Andris csak negyedik- már 11 pont az előnyünk. Olyan nincs hogy ne lenne meg az arany. Kisjuhász Bence a szektora elején 14 kiló ezt sokkal nem lehet megverni, akármit is hoznak a következő percek és a többiek mérlegelése sőt, Walter Tamás a második helyen 11,4 kiló újabb pont ide… A végjátékban: Csöregi Balázs mindössze 7 és fél dekával a második szektorhelyen, Szénási 10 lett. És ez már jókora fölény az összesítésben. Három szektorgyőzelem, egy második és egy harmadik hely – 8 pont a csapatnak!
🥇Aranyérem! A dobogó legfelső foka! Jövőre irány Írország, a világbajnokság!
A jegyzőkönyv:
XXXII. Klubcsapatbajnokság.
1. Timármix 33 pont
2. Walterland 53. pont
3. . Marosmix 69 pont
A nem hivatalos egyéni lista élén a verseny legjobbjai: Timár Szabolcs, második Csöregi Balázs, 4. Timár Dániel, 6. Kisjuhász Bence és 12. Horváth László.
A sikerünk kovácsai:
Csöregi Balázs, Horváth László, Kisjuhász Bence valamint Timár Dániel és Timár Szabolcs. A hatodik csapattag Hamar Ferenc mindhárom nap a háttérből segített, hiszen nem volt cserére ok. A Varga Dániel csapatvezető és Szüts Imre másodkapitány mellett dolgozó segítők: Ihász József, Fekete Ferenc, Kertész Botond, Pintér Zsolt, Varga László. Mindenkinek köszönjük a szurkolást? Hajrá Timár mix!